Data redden/herstellen

Veilig stellen van data

Het veilig stellen van data is uiterst belangrijk, zeker als het gaat om fotos, documenten en de mail. Een programma kan tegenwoordig heel snel geinstalleerd zijn en hoeft geen ramp te zijn als we er 1 kwijt zijn maar een foto, document of uw mail is een heel ander verhaal.

In onze werkplaats kunnen we uw belangrijke data veilig stellen. In 98% van de gevallen lukt het ons om uw belangrijke data van uw harde schijf te krijgen zodat u niks kwijt bent. Het is zelfs mogelijk de complete harde schijf te backuppen en dan maakt het niet uit hoe groot of klein uw harde schijf is. Ook de optie om enkele mappen of bestanden te bewaren is mogelijk.

 

Het aantal tijd dat we ermee bezig zijn hangt van een aantal factoren af. Hoe oud is de harde schijf, hoeveel mb/gb/tb staat op de schijf en hoe snel is de harde schijf. Wij kunnen u een indicatie geven hoe lang we ermee bezig zijn.

Data verwijderen

Het verwijderen van data is een hele kunst op zich. Normaal gesproken in Windows selecteer je een bestand of een aantal bestanden, je verwijderd het uit de prullenbak en weg is het. Ook volledig verwijderen met Shift + Delete is een mogelijkheid maar wij gaan nóg verder. Het is mogelijk om uw harde schijf volledig leeg te halen totdat er helemaal niks meer op staat. De harde schijf wordt aangesloten en het wissen kan beginnen.

Tip; Zorg wel eerst voor een goede backup voordat alles gewist wordt. Dit voorkomt problemen en teleurstellingen!

Het verwijderen kan enkele minuten duren maar ook enkele uren. Het hangt voornamelijk af hoe snel de harde schijf is en om hoeveel bestanden het ongeveer gaat. Dit is per harde schijf verschillend maar wij kunnen wel een indicatie geven.