Backup


Een back-up is een reservekopie van de bestanden op uw computer/ laptop die u kunt gebruiken in het geval er iets mis gaat. Het kan tenslotte voorkomen dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet harddisk.jpgraakt met een virus.
Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Zelfs de meest betrouwbare hardware kan uiteindelijk kapot gaan. Om uw bestanden en documenten te beschermen zal u minstens twee of meer backups moeten maken en bewaren op verschillende locaties.

Wat heeft u nodig om een back-up te kunnen maken ?

 Bij het maken van een back-up kunt u gebruik maken van een externe hardesusb-memory-stick.jpgchijf die u kunt aansluiten op de computer en dat u zo de bestanden kan overzetten. De hardeschijf word vooral gebruikt voor grote bestanden of complete kopieen van de interne schijf. Naast de externe hardeschijf is er ook de kleinere variant in een USB stick, deze heeft meestal een maximale opslag van een paar gigabyte en word veel gebruik voor de opslag van kleinere bestanden en om deze makkelijk mee te nemen.
Nog een mogelijkheid is uw documenten op en cd branden.

Wacht niet tot dat alles mis gaat, maak op tijd een Back-up